Particulieren

Als particulier komt er op financieel en fiscaal gebied veel op u af. Iets waar u zelf misschien niet erg veel verstand van heeft maar wat toch geregeld moet worden. Uw persoonlijke situatie speelt hierin een grote rol en verandert nogal eens.

“Het begint al bij uw eerste baantje; dacht u een droombaan te hebben gevonden met een mooi salaris, worden er diverse inhoudingen en belastingen van het loon afgehaald. Daarnaast wilt u ook graag een eigen plek hebben om te wonen. De overheid heeft diverse toeslagen en regels waardoor het misschien voordeliger wordt voor u om iets te huren. Wellicht komt er na verloop van tijd ook nog een vriend of vriendin in uw leven. Wanneer jullie besluiten om samen te gaan wonen, verandert er wel wat in jullie fiscale posities. Het zogeheten fiscale partnerschap komt dan om de hoek kijken. Samen willen jullie een eigen woning gaan kopen. Wat komt daar allemaal bij kijken?
Hiervoor moet een hypothecaire geldlening worden afgesloten. Rentepercentages en afsluitprovisie worden jullie voorgelegd. Na het uiteindelijk afsluiten van de hypotheek komt u in aanmerking voor een voorlopige teruggave inkomstenbelasting. Maar u wilt natuurlijk niet tot de onaangename verrassing te komen staan dat u over een jaar een groot bedrag daarvan moet terugbetalen…  
U wil alles goed verzekerd hebben. Maar wanneer bent u nu goed verzekerd? Na een aantal jaar wordt u samen trotse ouders. Hierdoor kunt u in aanmerking komen voor extra toeslagen en kunnen er kortingen in de inkomstenbelasting worden toegepast. Wanneer deze kinderen uiteindelijk groot zijn, wilt u ze naast de door u zo goed mogelijk gegeven opvoeding, graag financieel steunen. Na jaren hard werken willen jullie dit doen in de vorm van een gift. Maar wanneer u te veel schenkt kunt u zomaar een aanslag voor de schenkbelasting op de deurmat ontvangen.  Ten slotte komt er bij iedereen een einde. U wilt natuurlijk niet dat uw nabestaanden op financieel gebied voor tegenvallers komen te staan”.

Zoals u ziet loopt iedereen dus wel eens tegen financiële en fiscale vraagstukken aan tijdens hun leven.
Wij zorgen ervoor dat u zich nergens zorgen om hoeft te maken en dat u later niet voor onaangename verrassingen komt te staan.